Grid Pattern

Ruth van Dijken

Oprichtster en directeur Blendingbricks

Ruth van Dijken is oprichtster en directeur van Blendingbricks.

Blendingbricks creëert integrale, betekenisvolle, duurzame concepten & visies waar de beleving centraal staat. De projecten dragen bij aan de bevordering van geluk, verbinding, biodiversiteit en gezondheid. Op deze manier wordt er gebouwd aan innovatieve, gezonde & groene leefomgevingen en gebouwen. Hierdoor floreren zowel de gebruiker als de natuur; meervoudige waardecreatie met een positieve impact. Het betreft dus een holistische benadering van vastgoed.

Huidige projecten omvatten onder andere de transformatie van de Stadhouderskade in Amsterdam naar een groene, betekenisvolle openbare ruimte, conceptontwikkeling voor een transformatie van een haven tot een multifunctionele duurzame hub,  conceptontwikkeling van de algemene plint in een multifunctioneel appartementencomplex en het schrijven van een visie over groen & gezondheid voor een maatschappelijke belegger in het zorgvastgoed.

Blendingbricks is inzetbaar voor (urban and green) consultancy, concept- en gebiedsontwikkeling, placemaking & branding,  visie en strategie.

Ruth van Dijken is als onderneemster altijd in beweging, ziet veel kansen en houdt van pionieren. Energiek en met een positieve mindset is ze een echte changemaker en natuurliefhebber. Ze durft de weg te wijzen naar integrale duurzaamheid, inspireert mensen en bedrijven door ze te laten zien dat vastgoed, sociale en ecologische waarden hand in hand gaan. Ruth schrijft tevens artikelen, is moderator en spreker.